Kod nas Montesori edukacija podrazumeva različite nivoe i oblike, namenjene različitim ciljnim grupama:

- Montesori seminari, u organizaciji Srpske Montesori asocijacije i Montesori centra Zvono

- Međunarodni - AMI Montesori kursevi, u organizaciji Montesori centra Zvono

- Međunarodni - AMI Montesori treninzi, čija se organizacija planira u budućnosti.

MONTESORI SEMINARI

Svi seminari Srpske Montesori asocijacije omogućavaju upoznavanje sa osnovama Montesori pedagogije i Montesori programima za različite uzraste. Oni su uvod u Montesori a po završenom seminaru polaznici imaju dovoljno kvalitetnih informacija da odluče da li će se dalje edukovati za rad u Montesori obrazovanju.
Seminar za nivo do 3 godine traje jedan dan. Više o ovom seminaru 
saznajte ovde.
Seminar za nivo od 3 do 6 godina traje jedan dan. Više o ovom seminaru saznajte ovde.
Akreditovani Montesori seminar traje 3 dana. Više o ovom seminaru saznajte ovde.

MEĐUNARODNI MONTESORI KURSEVI

Međunarodni - AMI Montesori kursevi organizuju se za različite nivoe: 0 do 3, 3 do 6, 6 do 12, 12 do 15. To su kraći kursevi koje vodi međunarodni trener  obuhvataju detaljnije proučavanje Montesori teorije, pripremu odraslih - roditelja, vaspitača, učitelja i proučavanje Montesori literature.
Kod nas će u organizaciji Montesori centra Zvono biti održan Montesori kurs za uzrast 3 do 6. Više o ovom kursu saznajte ovde.

MEĐUNARODNI MONTESORI TRENINZNI

Međunarodni - AMI Montesori treninzi organizuju se za različite nivoe: 0 do 3, 3 do 6, 6 do 12. To su ozbiljne višemesečne edukacije koje uključuju teoriju, prezentaciju materijala, posmatranje, praksu uz pripremu priručnika - albuma i studiranje Montesori knjiga. Na kraju treninga se polažu teorijski i praktični ispiti a po uspešno položenim ispitima dobija sertifikat - licenca za Montesori vaspitača ili učitelja.